רמת יעילות האימון
76

תוצאות השאלון נועדו להכוונה והדרכה בלבד .
התוצאות לא נועדו להוות אבחנה קלינית ואינן מהוות תחליף לאיבחון אישי ומקצועי.

10-30 נקודות – יעילות נמוכה באימון

31-70 נקודות – יעילות בינונית

71-100 נקודות – יעילות גבוהה

אחת המטרות העיקריות של ספורטאים, היא להתעלות על עצמם ולהתקדם במהלך האימונים משיא אל שיא. כך הם מוודאים שתהיה מגמת שיפור מתמדת ושגופם לא יסתגל לאימון ולכן יגרע מהיעילות שלו.

מנגד, כשמעלים בצורה לא מבוקרת את רמת הקושי, את משך האימון או את תדירות האימונים, מסתכנים בעומס יתר, קריסה ופציעות. מכאן נולד הצורך לפתח שיטות יעילות למדוד את עוצמת האימון ולקבוע על פי המדדים הללו את העומס האופטימלי לכל מתאמן. המטרה היא למצוא רמה שתאתגר אותו, אך לא תפגע בו. במילים אחרות – אנחנו רוצים שהאימון יחשל אותנו, בלי להרוג אותנו.

לפני המצאת השיטות המודרניות לניטור המצב הגופני של מתאמנים, נהגו להתמקד בעומס החיצוני (External workload) שהוא התוצאה הישירה של האימון: מה המתאמן יכול לעשות בפועל. אולם המדד הזה אינו משקף את המצב הביולוגי של המתאמן ועלול לפעמים להטעות.

ככל שהתפתח המדע בתחום הספורט והעמקנו את הבנת התהליכים שמתרחשים בגוף במהלך הפעילות הגופנית, נולדה גם הטכנולוגיה שמאפשרת למדוד אותם. המוקד עבר למדידה של עומסים פנימיים (Internal workload),כגון מדידת תוצרים מטבוליים של הגוף, תפוקת כוח, צריכת חמצן וקצב הלב.

עם זאת, עומס פסיכולוגי לא פחות חשוב מעומס פיזי. לכן, ישנה חשיבות רבה למדוד את רמת העומסים המנטליים על ספורטאי, על מנת לא להגיע לנקודת השבר הפסיכולוגי.

לקבלת פרטים נוספים ותאום טיפול מלאו את הטופס הבא או לחצו על כפתור WHATSAPP בפינה ימנית התחתונה.