חישוב השאלון |
---|
43 |
תוצאות השאלון נועדו להכוונה והדרכה בלבד .
התוצאות לא נועדו להוות אבחנה קלינית ואינן מהוות תחליף לאיבחון אישי ומקצועי.

פירוש הציון:
מחקרים רבים הוכיחו שככל שהציון גבוהה יותר,כך ניתן להגיד שרמת איכות החיים שלכם היא טובה יותר.
0-32 – רמה נמוכה
33-64 – רמה בינונית
65-96 – רמה גבוהה
97-112 – רמה גבוהה מאוד
המושג “איכות חיים” שכיח מאוד בימינו והפך להיות חלק בלתי נפרד מהשיח היומיומי. לפי ויקיפדיה, איכות החיים היא המידה בה יש לאדם את התנאים ההכרחיים למלא את צרכיו ולהיות מאושר. במונחי תיאורית הפירמידה של מסלאו- איכות חיים היא מצב בו הצרכים הפיזיים (מזון, בריאות), צרכי הביטחון (הפיזי והרגשי), הצרכים החברתיים (תקשורת בין-אישית ואינטראקציות עם אנשים), וצרכי הערכה וכבוד (הכרה מן הסביבה) מסופקים ואז אפשר לעסוק בהגשמה עצמית.
המושג “איכות חיים” הוא רחב ומאוד סובייקטיבי: אנשים שונים מעריכים את איכות חייהם על פי קריטריונים שונים או נותנים משקל שונה לאותם קריטריונים. אך מסתבר שיש גם הרבה מהמשותף בתפיסותיהם של אנשים שונים ל”איכות חיים”. הרבה אנשים מוצאים חפיפה חלקית בינו לבין המושג רווחה. על מנת להשיג איכות חיים יש צורך בשילוב של תחומים רבים כגון: פיזיים, פסיכולוגיים, סוציולוגיים כלכליים ועוד.
גורמים המשפיעים על איכות החיים (מתוך ויקיפדיה):
• לחצים מסוגים שונים לרבות: מחלות, כשאין עבודה, לחץ במשפחה או בעבודה, מתחים בסביבה הקרובה, אבדן ימי עבודה מסיבות שונות, התנתקות מהסביבה, בעיות כספיות, מידת החברים וגם עוצמה.
• ציפיות, אמונות ומסגרת חיים של האדם, למשל רמת איכות החיים הרגילה שלו – משפיעים לפי סכימות החברה והתרבות של האדם.
• אישיותו ותכונותיו של האדם, למשל נטייה לתת עדיפות לצד הרגשי או השכלתני – משפיעים לפי הסגנון הקוגניטיבי של האדם. הגורמים הפסיכולוגיים המשפיעים על איכות החיים שונים לרוב מהגורמים הפסיכולוגיים המשפיעים על תוחלת החיים אצל אנשים במצב מחלה.
• אמצעי התמודדות למיניהם – משפיעים לפי טיבם ולפי מגוון האמצעים שעומדים לרשות האדם.